Financiële informatie, links en rekenmodules
donderdag 30 mei 2024

Hypotheekshop pakt handschoen De Boer op

De Hypotheekshop gaat klanten nog voor het eind van dit jaar een adviesgarantieregeling bieden, zoals Verbondsdirecteur Leo de Boer woensdag voorstelde. "Wij vinden het een goed idee en gaan kijken hoe we dit binnen onze organisatie kunnen gaan regelen", zegt directeur Ron Bavelaar.

De Boer vindt dat intermediaire brancheorganisaties een vangnetregeling moeten optuigen voor klanten van intermediairbedrijven die failliet gaan of hun dienstverlening beëindigen. Adfiz stelde als reactie daarop dat beter verzekeraars een garantieregeling kunnen gaan bieden en dat een nieuwe adviseur voor klanten makkelijk te vinden is.

Bavelaar vindt de gedachte van De Boer echter niet zo gek: "Het is een terechte vraag wat er dan met de zorgplicht gebeurt. Als je werkelijk vanuit het belang van de klant denkt, dan bied je daarvoor een oplossing. Die willen wij voor het eind van dit jaar klaar hebben." Volgens Bavelaar wordt er bij een faillissement van een Hypotheekshop altijd geprobeerd om klanten bij een andere franchisenemer onder te brengen. "Dat lukt echter niet altijd. Wij gaan nu een regeling organiseren waarbij we als franchiseketen de zorgplicht samen gaan invullen."

Overig nieuws

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning